Rookmelder

Pittoors zorgt voor de Beste Security Oplossingen voor Onze Klanten

Rookmelder

Pittoors Systems | Brandbeveiliging - rookmelder

Elk jaar zijn er ongeveer 100 dodelijke slachtoffers bij brand. Bij een brand is verstikking de voornaamste oorzaak van overlijden, de rook is dus zeker het gevaarlijkst. Rookmelders in huis hebben kan dus wel degelijk een verschil maken tussen leven en dood.

Rookmelders waarschuwen U wanneer er rookontwikkeling is in een van de ruimtes. Hoe sneller dit opgemerkt wordt, hoe meer tijd en kans U heeft om de woning veilig te verlaten.

Een rookmelder wordt het best geplaatst in het midden van een ruimte aan het plafond. Gezien elk huis een andere indeling heeft raden wij aan eerst een van onze brandexperten te laten langskomen om te bekijken waar er rookmelders moeten komen om zeker geen ‘blind spots’ achter te laten.

Daarbij is het ook aan te raden om op elke verdieping zeker één rookmelder te plaatsen. Rookmelders die aan elkaar gekoppeld zijn hebben als voordeel dat wanneer er één afgaat, ze allemaal in alarm gaan zodat iedereen gewaarschuwd wordt in het huis.

Bovendien zijn rookmelders in Vlaanderen sinds 2013 verplicht om uw huis conform te maken.  Deze moet CE gemarkeerd zijn en voldoen aan de strengste normen. Gaat U voor een rookmelder zonder batterij kies dan zeker voor een levensduur van minimaal 10 jaar.