Brandveiligheid

Pittoors zorgt voor de Beste Security Oplossingen voor Onze Klanten

Een brand kan zich zeer snel verspreiden en kan veel gevolgen met zich meedragen.
Een brand doet zich ook vaak sneller voor dan we soms denken, daarom is het van belang om goed te investeren in brandveiligheid met branddetectie systemen en reeds enkele voorzorgen te nemen. De plaatsing hiervan is zeer belangrijk alsook de materiaalkeuze.

Branddetectie is de laatste jaren ook enorm geëvolueerd. Ze zijn uitermate betrouwbaar geworden en op technologisch vlak verbeterd. Zo kan U kiezen voor een automatisch systeem dat bij enige detectie ook een alarm doorstuurt naar de brandweer en de bewoners.

Heeft U vragen omtrent brandveiligheid of branddetectiesystemen of wenst U advies van één van onze brandexperten? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Pittoors Systems | Brandbeveiliging - brandveiligheid

Brandveiligheid bedrijven

Als werkgever bent U verplicht om in brandveiligheid voor het bedrijf te investeren. Allereerst is het plaatsen van pictogrammen verplicht. Daarnaast moet U de werkplek ook voorzien van een evacuatieplan. Deze zaken zijn allemaal van belang mocht er brand uitbreken.

Rookmelder

Elk jaar zijn er ongeveer 100 dodelijke slachtoffers bij brand. Bij een brand is verstikking de voornaamste oorzaak van overlijden, de rook is dus zeker het gevaarlijkst. Rookmelders in huis hebben kan dus wel degelijk een verschil maken tussen leven en dood.

Rookmelders  waarschuwen je wanneer er rookontwikkeling is in een van de ruimtes. Hoe sneller dit opgemerkt wordt, hoe meer tijd en kans U heeft om de woning veilig te verlaten.

Pittoors Systems | Brandbeveiliging - rookmelder